Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 89

Met GauGin 1 passeert er wederom een gin van Paul van den Heuvel de revue. GauGin Classic London Dry Gin heeft ons alvast doen smachten naar méér. Benieuwd naar onze mening over GauGin 1? We laten je niet langer in spanning! De combinatie van zuiderse botanicals is hémels. Compleet, da’s het enige juiste woord. Zowel puur gedronken als in een gin-tonic is dit een aanrader!

GauGin 1

Gaucin in Spanje

GauGin 1 heeft zijn roots in Gaucin, Spanje. De kleine municipaliteit bevindt zich in de provincie Malaga, in het zuiden van Spanje. Het dorpje heeft slechts een 2.000-tal inwoners en bevindt zich op goed 600 meter boven de zeespiegel. Gaucin bevindt zich overigens ook op een steenworp van Gibraltar. Bij mooi weer is dus ook de Marokkaanse kust zichtbaar.

Van den Heuvel heeft zich als serial-entrepreneur gevestigd in Gaucin. Door de hoogte van het domein moet het fruit langer rijpen. Het langere rijpen zorgt ervoor dat het fruit meer suikers bevat. Het resultaat is wel degelijk een artisanaal product, een small batch premium met Belgisch-Spaanse roots.

GauGin 1

GauGin 1 maakt gebruikt van bijna 30 botanicals om onze smaakpapillen te verwennen. In totaal zijn 27 botanicals geselecteerd om deel uit te maken van deze Belgisch-Spaanse topper. GauGin 1 is een product van drievoudige destillatie in een kleine koperen alambiek. De small batch destillatie zorgt voor een verhoogde kwaliteit, terwijl de drievoudige destillatie de afdronk van de gin beduidend zachter maakt.

Het recept van GauGin 1 is een goed bewaard geheim. Ondermeer zeste van sinaasappel, rozemarijn, salie, wilde tijm, lavendel en jeneverbessen maken deel uit van de smaakmix. De andere botanicals zijn helaas niet bekend. Klassieke wortels zoals engelwortel en liswortel lijken door te schemeren, maar dit is onbevestigd.

De botanicals worden geplukt in Spanje, maar GauGin 1 wordt in België gestookt. Daarom catalogeren we GauGin 1 als een Belgische gin. Bij het openen van de fles wordt je reukorgaan verwend door de mediterraanse zwoele geuren van tijm en rozemarijn. Deze botanicals nemen echt de bovenhand. De jeneverbessen worden een beetje naar de achtergrond verwezen. Puur gedronken een waar smaakfestijn. De botanicals dansen op je tong – met een mild pittige en kruidig afdronk. GauGin 1 wordt gebotteld in flessen van 50 cl. met een alcoholpercentage van 42% ABV.

GauGin 1

Garnituren & The Perfect Serve

De combinatie van botanicals bepaalt op voorhand welke mixer we gaan gebruiken. GauGin 1 is zo prachtig mediterraans ingesteld dat we maar één logische keuze hebben: Fever-Tree Mediterranean Indian Tonic Water. De kruidige warme smaken zullen perfect samenblenden met GauGin 1. In het glas blijft Zuid-Europa nazinderen. Heerlijk! De smaken zijn echt top. Verfijnd. Fijn. Zacht maar toch kruidig. Een hemelse body. Wederom slaagt van den Heuvel erin om een prachtige gin op tafel te toveren!

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Gebruik de barlepel om je gin-tonic lekker bruisend te houden. Werk het geheel af met wat verse tijm, rozemarijn en enkele jeneverbesjes. Een stralende gin-tonic is het resultaat.

Eindconclusie? GauGin 1 is een Belgische topper, geen discussie mogelijk. Eindelijk nog wat Belgisch weerwoord tegen klassiekers als een Gin Mare.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties