Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 88

Met GauGin Classic London Dry Gin onderwerpen we voor het eerst een gin van ondernemer Paul Van den Heuvel aan een smaaktest. GauGin biedt geen klassieke London Dry gin. Alwaar traditionele producten een neutrale smaak bieden, krijg je met GauGin Classic London Dry Gin een uitgebreid smaakpallet voorgeschoteld. Denk aan infusie van sinaasappel, citroen en aardse kruiden. Fijn en verfijnd, durven wij te stellen.

GauGin Classic London Dry Gin

Gaucin in Spanje

GauGin Classic London Dry Gin heeft zijn roots in Gaucin, Spanje. De kleine municipaliteit bevindt zich in de provincie Malaga, in het zuiden van Spanje. Het dorpje heeft slechts een 2.000-tal inwoners en bevindt zich op goed 600 meter boven de zeespiegel. Gaucin bevindt zich overigens ook op een steenworp van Gibraltar. Bij mooi weer is dus ook de Marokkaanse kust zichtbaar.

Van den Heuvel heeft zich als serial-entrepreneur gevestigd in Gaucin. Door de hoogte van het domein moet het fruit langer rijpen. Het langere rijpen zorgt ervoor dat het fruit meer suikers bevat. Het resultaat is wel degelijk een artisanaal product, een small batch premium met Belgisch-Spaanse roots.

GauGin Classic London Dry Gin

Investeerder Paul Van den Heuvel heeft op zijn domein de nodige fruitbomen staan. De einddoelstelling? Voor het eind van dit decennium zelf alle 27 botanicals kweken. Het domein in Gaucin bevat een ruime selectie sinaasappel- en citroenbomen. Het stoken gebeurt in een Belgische destilleerderij – waardoor wij deze gin catalogeren onder de Belgische gins.

Bij het openen van de fles krijg je een klassieke London Dry gin voorgeschoteld. Geen exuberante of gekke botanicals. Gewoon een gin pur-sang. Puur gedronken weet je waarom GauGin Classic London Dry Gin écht exquisiet is. Op de tong brandt hij niet, in de afdronk een uitgebreid pakket van zestes. Citrusy zonder te overdrijven met aardig wat donkerdere tonen. Kardemom, koriander, wortels maar vooral een hint van (schijnbaar) rozemarijn blijft ons bij. GauGin Classic London Dry Gin wordt gebotteld in flessen van 50 cl met een alcoholpercentage van 46% ABV.

GauGin Classic London Dry Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Vandaag opteren we voor een minder zoete Thomas Henry Premium Indian Tonic Water. Lekker bruisend, lekker bitter – een mooi verlengde van de citrusy toetsen van GauGin Classic London Dry Gin. De afdronk van sinaasappel blijft lekker doorschemeren, zonder dat de kinine de bovenhand neemt. Ook krijg je nog kruidige toetsen van rozemarijn voorgeschoteld in de laatste momenten van de afdronk. Een aangename aardse finish als kers op de taart.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Gebruik de barlepel om je gin-tonic lekker bruisend te houden. Werk het geheel af met een schijfje verse sinaasappel. De zachte infusie zorgt voor een bijzonder aangename geur in het glas – en een citrusy afdronk.

Eindconclusie? GauGin Classic London Dry Gin van de betere London Dry gins, een aangename ervaring. Duidelijk een pak verfijnder dan de klassieke London Dry gins van de grote merken!

Foto 1: GauGin

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties