Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 87

Dictador Colombian Ortodoxy Aged Gin is het kleine broertje van Dictador Colombian Aged Gin Teasure. Een bezoek aan de hoofdstad van Engeland leidt tot de creatie van deze Colombiaanse gin. Dictador Colombian Ortodoxy Aged Gin rust ruim een half jaar op eikenhouten rum vaten. De smaak van hout en rum zorgt voor een toffee-karamelachtige ronde smaak. Dictador Gins zijn compleet en verfijnd. Staan ze op de ginkaart van een restaurant? Geef ze zeker een kans!

Colombia in de wereld

Dictador Colombian Ortodoxy Aged Gin brengt ons naar Latijns-Amerika. Met circa 50 miljoen inwoners is Colombia het derde grootste land in Zuid-Amerika na Mexico en Brazilië. Tot 1810 was Colombia een kolonie van Spanje en tevens een belangrijke bron van goud. Bijzonder is dat Colombia een vijftal klimaten en landschappen kent, met ondermeer de Caraibische kust, de Pacifische kust en het Amazonegebied. De gemiddelde temperatuur ligt om en bij de 24 graden Celcius – aangenaam vertoeven dus.

Dictador Colombian Ortodoxy Aged Gin

Dictador Colombian Ortodoxy Aged Gin

Dictador Rum ligt aan de basis van deze Colombiaanse gin. De voormalige eigenaar van de stokerij, Dario Parra, gaat zich interesseren in gin na een bezoek aan London. Parra is bij zijn terugkeer in Colombia onder de indruk van de Goddelijke drank. Hij besluit zelf een recept samen te stellen. Rijk aan jeneverbessen, engelwortel, kardemom, koriander en munt. Dictador Colombian Ortodoxy Aged Gin heeft een rijke body. Het karakter wordt verder gevormd tijdens de rijping in rumvaten. In eerste instantie wordt Dictador Gin gestookt voor de private consumptie van de Patron.

De basisalcohol is gebaseerd op riet. Elke botanical is apart gedestilleerd alvorens de mengeling gemaakt wordt. Dictador Colombian Ortodoxy Aged Gin rust 35 weken op eikenhouten vaten. Hierna wordt het geheel gefilterd. Bij het openen van de fles merk je onmiddellijk de ruminfusie, je mond warmt helemaal op. Puur gedronken is Dictador Colombian Ortodoxy Aged Gin een aangename spirit. De afdronk buigt af naar een meer citrusy smaak, na de sterke start vol karamel en toffee. Dictador Colombian Ortodoxy Aged Gin wordt gebotteld in flessen van 70 cl. bij een ABV van 43%.

Dictador Colombian Ortodoxy Aged Gin

Garnituren & The Perfect Serve

De ideale mixer voor Dictador Colombian Ortodoxy Aged Gin is mijns inziens een neutrale tonic. Mijn voorkeur gaat vandaag uit naar de Thomas Henry Indian Tonic Water. De combinatie smaakt zacht af. Leuk is dat je bij de afdronk, in combinatie met tonic, enkele andere botanicals wat meer naar de voorgrond komen. Dankzij de bittere infusie van tonic, smaak je plots beter de aanwezigheid van bijvoorbeeld peper. Het “warme” gevoel dat je krijgt bij het puur drinken, verdwijnt helemaal.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Door het gebruik van de barlepel houd je je gin-tonic lekker bruisend. Werk het geheel af met een kaneelstaafje en enkele jeneverbessen. Meer heb je niet nodig om deze schitterende Colombiaanse gin te serveren.

Eindconclusie? Mijn voorkeur gaat uit naar het broertje in de zwarte fles. Desalniettemin is Dictador Colombian Ortodoxy Gin zeker een goede gin, getuige zijn goede score.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties