Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 85

Bloom Gin wordt gestookt in het noord-westen van Engeland. G&J Distillers, de stokerij, is een van de supereeuwelingen. Het bedrijf is immers opgericht in 1761. In goed tweeënhalf eeuw is de kennis goed bewaard gebleven. Gedurende de hele periode hebben slechts 7 Master Distillers voor G&J Distillers gewerkt. Joanne Moore, nummer 7 in de lijst, is verantwoordelijk voor het recept van Bloom Gin.

Bloom Gin

G&J Distillers

De ginportefeuille van G&J Distillers is op zijn minst uitgebreid te noemen. Naast Bloom Gin is de onderneming immers ook verantwoordelijk voor Ophir Gin, Greenall’s Gin, Thomas Dakin Gin en Berkeley Square Gin. G&J Distillers is tevens onderdeel van Quintessential Brands Group. De laatstgenoemde is aanwezig in 150 markten, beschikt over 4 productiecentra – die samen zo’n 5 miljoen flessen per maand produceren.

Bloom Gin

De smaakmix is een combinatie van klassiek aards met frisse florale tonen. Naast jeneverbessen vinden we ondermeer kamperfoelie, kamille, pomelo voor de zachte smaken. Vooral de kamille laat zijn ondertoon doorschemeren in het geheel. Het klassieke aardse vind je terug dankzij de aanwezigheid van engelwortel, koriander en cubeb pepper (staartpeper). De pomelo zorgt voor een zestig nevensmaakje.

Bloom Gin is een product van drievoudige destillatie. G&J Distillers maakt gebruik van gedemineraliseerd water om de pure gin te versnijden tot het eindproduct. De combinatie van botanicals maakt van Bloom Gin een toegankelijke spirit. Eentje waarbij jeneverbes niet de dominante botanical is.

Bij het openen van de fles wordt je reukorgaan verrast door aangename zachte noten. Puur gedronken is dit een gin om van te genieten. Omdat Bloom Gin driemaal gedestilleerd wordt en versneden wordt met hoogkwalitatief water, is de afdronk erg verfijnd. Bloom Gin wordt gebotteld in flessen van 70 cl. met een alcoholpercentage van 40%.

Bloom Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Bloom Gin laat zich eenvoudig serveren. Een neutrale tonic is de geschikte mixer. Vandaag gaat mijn voorkeur uit naar een AQ Aqua Monaco tonic. Omdat Bloom Gin een beetje “soft” is, verkies ik om wat extra gin toe te voegen in mijn cocktail. De smaak is fris, delicaat en floraal. Een klein beetje zeste van sinaasappel komt om de hoek piepen. Leuk!

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 6 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Door gebruik te maken van de barlepel houd je je gin-tonic lekker bruisend. Werk het geheel af met enkele staartpepertjes en jeneverbesjes.

Eindconclusie? Een leuke florale Britse gin. Anders dan de klassieke London dry gins.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties