Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 86

6 Moments Gin Sense Unlimited is het tweede geesteskind van Koen Buyse, leadzanger van Zornik. Na de eerste frivole en zoete poging met 6 Moments Gin, zijn duidelijk wijze lessen getrokken. Minder infusie van rozenblaadjes; er wordt gespeeld met klassieke ginbotanicals. 6 Moments Gin Sense Unlimited is een samenraapsel van ruim 15 botanicals. Een aangename en zachte afdronk, zonder overdreven zoet te zijn.

6 Moments Gin Sense Unlimited

Koen Buyse, Zornik

Zornik is de Belgische rockband rond Koen Buyse en staat gekend om hits zoals Scared of Yourself. De Scared of Yourself remix van Peter Luts bleef 13 weken in de Ultratop 50 staan in 2005. Opgericht in 1999, bestaat Zornik vandaag bijna 20 jaar. In die periode verzamelde Buyse een hele resem TMF Awards alsook een platina album. Het laatste album verscheen in 2015; Blinded by the Diamonds.

6 Moments Gin Sense Unlimited

6 Moments Gin Sense Unlimited is samengesteld uit maar liefst 17 botanicals! In de smaakmix vind je ondermeer jeneverbessen, engelwortel, koriander, kaneel, kardemom, zwarte peper, citroen, zoete sinaasappel, pomerans, liswortel, zoethout, nootmuskaat, kruidnagel, gember, citroenmelisse, rozenblaadjes en citroengras. Een mix tussen kruidig en beduidend fruitig. De aanwezigheid van zoete sinaasappel en citroen geeft een zestige toets aan het geheel; alwaar kaneel, zoethout en nootmuskaat zorgen voor een zachte afdronk.

Wederom is het Stokerij de Moor die 6 Moments Gin Sense Unlimited stookt. Net zoals het roze zusje, komt 6 Moments Gin Sense Unlimited in een klassieke fles, verpakt in een etuitje. Voor deze versie is gekozen voor de groene kleur. Puur gedronken is het een smaakbom. Alles tussen kruidig en zacht passeert de smaakpapillen. Ook de geur is verrassend en aangenaam. Deze tweede creatie van Koen borduurt verder op het origineel, maar aangepast aan een breder publiek. 6 Moments Gin Sense Unlimited wordt gebotteld in flessen van 50 cl. met een alcoholpercentage van 40% ABV. Niet meteen de zwaarste gin, echt wel toegankelijk.

6 Moments Gin Sense Unlimited

Garnituren & The Perfect Serve

6 Moments Gin Sense Unlimited is makkelijker te presenteren dan het roze alternatief. Een klassieke serve brengt het beste naar boven in deze Belgische gin. Onze keuze valt op een neutrale Fever-Tree Premium Indian Tonic Water. In het glas ruik je een aangenaam zoete en zachte geur. Verleidelijk, licht sensueel. Lief, durf ik haast stellen. Niet wat je doorgaans verwacht van een cocktail met een sterke spirit. De smaak is vederlicht en aangenaam. De multitude aan botanicals is niet overmatig aanwezig – en de smaakmix zit werkelijk goed.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Dankzij het gebruik van de barlepel blijft je cocktail lekker bruisend. Werk het geheel af met een staafje kaneel, zoethout en enkele jeneverbessen.

Eindconclusie? Zowel puur als in gin-tonic passeert 6 Moments Gin Sense Unlimited de smaaktest. Hij scoort ook beter dan zijn voorganger; minder floraal, meer geschikt voor een breed publiek. Laat zich gemakkelijk drinken, perfect geschikt voor de lente en de zomer!

6 Moments Gin collectie

Naast de klassieke 6 Moments Gin heeft Koen Buyse ook 6 Moments Gin met rozenblaadjes op de markt gebracht.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties