Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 85

Two Spirits Gin is een nieuweling in de Nederlandse gin-scène. Geen typische jeneversmaak, maar een mooie all-rounder met noten van citrus, toch een zachte afdronk… zonder het kruidige te verloochenen. Hier worden we blij van! Two Spirits Gin combineert het beste van Schiedam met een portie levenswijsheid. Toegegeven, we staan niet vaak genoeg stil bij de deugden van het leven. We laten ons te vaak leiden door waanvoorstellingen van perfectie. Gelukkig brengt een glaasje Two Spirits Gin ons terug met beider voeten op de grond!

Two Spirits Gin

Schiedam – Rotterdam

Rotterdam is een havenstad gelegen in de provincie Zuid-Holland, in het westen van Nederland. De grootste Europese havenstad ligt aan de Nieuwe Maas, een uitstroom van de Rijn en de Maas. De haven van Rotterdam was tussen 1962 en 2004 de grootste haven ter wereld, maar moet nu een aantal Aziatische en Amerikaanse havens laten voorgaan. Het havengebied strekt zich vandaag uit over een lengte van om en bij 40 kilometer.

De betekenis van het leven

Wat me helemaal heeft kunnen bekoren, is de poëtische insteek van de bedenkers. Zonder ooit een woord uitgewisseld te hebben met Angelo, David en Marvin, ben ik ervan overtuigd dat we diverse basiswaarden delen. “Quality of life is found in the spiritual depth of our relationships”, oftewel: de kwaliteit van het leven vindt men in de spirituele diepte van onze relaties.

“The only perfect life is in our mind, not at some fancy holiday location or at an expensive restaurant. You can travel to find happiness, but happiness is fleeting. You don’t need to travel to find peace of mind. Don’t let your perception of life mess with your real life. You are meant for this world and this moment just the way you are. You are enough”, schrijven de bedenkers van Two Spirits Gin op hun Instagram pagina. Het doet me verbazingwekkend veel denken aan mijn blogpost rond “durven dromen realiseren”. “Happiness is seeing the truth of the glass; seeing the half full side and being grateful for it; seeing the half empty side and saying: can I do anything about it? And if not, can I accept it? Truly, happiness is not about what the world gives you, how much water is in this glass. Happiness is about what you think the world gives you”.

Het leven is vergankelijk. Het leven is een product van genetische mutaties en geluk. Een buitengewone reeks van toeval in een kosmische setting. Een constante wedergeboorte van elementen en sterrenstof. Toch vergeten we vaak gelukkig te zijn met de essentie van het leven. Het leven is een geschenk. Tijd is de enige eenheid die we niet met baar geld, waardepapieren, of edelmetalen kunnen betalen. Soms loont het de moeite om even in zichzelf te keren en dankbaar te zijn voor het begrip “tijd”. Ook ik heb dit mogen meemaken. Een grote tegenslag heeft me tot mijn grootste geluk gebracht, alsof het in de sterren geschreven stond. Het glas is vandaag bijna vol. Er zit net voldoende lucht in, zodat de inhoud kan geuren. Zodoende worden alle zintuigen geprikkeld. Prikkels, ik weet dat ik leef.

Bobby's Schiedam Dry Gin

Two Spirits Gin

De lancering van Two Spirits Gin is niet over één nacht ijs gegaan. Angelo, David en Marvin hebben twee jaar geïnvesteerd in de opstart. Een boeiende en leerzame reis doorheen in een overbevolkte gin-wereld. Is er plaats voor een nieuwe smaak? Het antwoord is overduidelijk ja – en met de nieuwe smaak, delen beide heren ook een visie.

Zoals eerder beschreven, bevat Two Spirits Gin een uitzonderlijk breed smakenpallet. De botanicals liegen er niet om: jeneverbessen, lavendel, frambozen, sinaasappel, kaneel, gember, blauwe bessen. Fruitig, met de nodige kruidige en zesty infusie. De aanwezigheid van gember doet Two Spirits Gin lichtjes afbranden in de keel wanneer je hem puur drinkt. Pittig, zoveel is zeker.

Bij het openen van de fles krijg je een typische gin-geur voorgeschoteld. Puur op de neus, weet Two Spirits Gin mij niet te verleiden. Puur gedronken rijst er ook even wat twijfel. Een mix van floraal, citrusy en kruidig. Een ongewone combinatie. Two Spirits Gin wordt gestookt in het pittoreske Schiedam, Rotterdam.

Two Spirits Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Two Spirits Gin laat zich uitzonderlijk goed mixen met Fever-Tree Elderflower Tonic. Normalerwijze verachten wij deze extreem zoete tonic. Echter, in combinatie met Two Spirits Gin en gember krijg je echt een gematigde cocktail. Zacht-zoet, verzorgd, verfijnd. De smaakpapillen maken een vreugdedansje! De afdronk blijft even nazinderen… niets negatief te melden! Het branderige van de gember is helemaal weg, een aangename en vrouwvriendelijke cocktail blijft achter.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Door de barlepel te gebruiken, houd je je gin-tonic lekker bruisend. Werk je Two Spirits Gin & Tonic af met een schijfje gember, een orange wheel en enkele jeneverbesjes. De combinatie oogt ronduit schitterend.

Eindconclusie? Puur is Two Spirits Gin een mix tussen kruidig en floraal. Mijns inziens is het één van de weinige gins die voldoende body heeft om Fever-Tree Elderflower Tonic het hoofd te bieden. Two Spirits Gin heeft me aangenaam verrast! Bedank om me op een zaterdag te dwingen om te filosoferen over het leven.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties