Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 84

Het hart van Tann’s Gin bevindt zich in de Spaanse provincie Catalunië. Naast Gin Mare huisvest de thuishaven van F.C. Barcelona dus nog een tweede schitterende gin. Tann’s Gin heeft een zachte en zoete afdronk, voornamelijk bekomen door het gebruik van rozenblaadjes en oranjebloesem. Ook framboos en zoethout doen de gin zacht afsmaken.

Tann’s Gin, sinds 1977

In 1977 wordt Tann’s Gin voor het eerst op de markt gebracht. De smaak is echter veranderd, gezien de destilleerder vandaag gebruik maakt van een neutrale graanalcohol. Toch heeft Tann’s zijn stempel al een tijdje gedrukt op de ginwereld. Doorheen zijn lange geschiedenis heeft Tann’s tal van prijzen gewonnen voor zijn zachte smaak. Nog niet zo lang geleden mocht Tann’s Gin nog een zilveren medaille ontvangen op de International Wine & Spirits Competition in de categorie Gin.

Distillerias Campeny S.A. brengt naast Tann’s Gin trouwens nog een aantal andere alcoholische dranken uit: likeuren, mixers, absynth, vodka, schnapps en tequila. Verder heeft Campeny ook Only Gin in zijn portofolio.

Tann's Gin

Tann’s Gin

Tann’s Gin heeft tien botanicals in zijn smaakmix. Eigenlijk kan je dit bijna “eenvoudig” noemen in vergelijking met diverse nieuwe producten, met soms tot 50 botanicals. Tien botanicals is eigenlijk ruim voldoende om de juiste smaaksensatie te creëren.

Naast jeneverbessen vind je volgende smaakmakers terug: korianderzaad, komkommer, rozenblaadjes, kardemom, zeste van manderijn, oranjebloesem, zeste van citroen, zoethout en framboos. De drievoudige destillatie zorgt ervoor dat je een bijzonder puur product hebt. Het alcoholpercentage is met 40% relatief laag, waardoor de gin zich makkelijk laat drinken.

Bij het openen van de fles, word je verwelkomt door zachte aroma’s. Geen overheersende jeneverbesgeur, maar een fruitig gegeven. Puur gedronken proef je meteen de aanwezigheid van de florale hints van oranjebloesem en rozenblaasjes. Het zoethout houdt alles netjes in balans. Het zachte geheel maakt van deze gin een goed basisproduct voor een cocktail.

Tann's Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Om de florale toetsen niet om te buigen tot een extreem zoete cocktail verkies ik een neutrale mixer. Links en rechts zie je serves opduiken met zoete Schweppes premium mixers of tonics met rozenblaadjes. Geef mij maar een klassieke, neutrale tonic. Thomes Henry Tonic Water en Fever-Tree Premium Indian Tonic Water zijn beide geschikt voor een goed gebalanceerde gin tonic.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Giet 4,5 cl. gin in het glas. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic langs de barlepel in het glas stromen. De barlepel zal ervoor zorgen dat de bruis van de tonic behouden blijft. Geef het geheel een leuke visuele touch met wat zeste van mandarijn. Het zachte van de mandarijn zal geen sterke citrusafdronk afgeven.

Eindconclusie? Moet je hem geprobeerd hebben? Uniek is hij niet, maar het is wel een florale gins met een goede balans. Geen chemische smaken, geen “snoepjessmaak”, maar een eerlijke en zachte gin. De dame des huizes zal hier ongetwijfeld van genieten!

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties