Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 85

De beste gins hebben meestal één erg uitgesproken botanical… en dat hebben ze bij Skin Gin geweten! De Marokkaanse munt domineert de citrusinfusie en creëert zo een zeer bijzondere smaak. Uniek, buitengewoon en mindblowing, zo zet Skin Gin zichzelf ook in de markt.

Skin Gin - de volledige familie

Skin Gin

Martin Birk Jensen startte zijn zoektocht naar een unieke gin in 2014. Samen met Mathias Rüsch bepaalt hij het concept waarmee zij de ginmarkt gaan veranderen. Objectief? Tick all the boxes. Een intrigerende verpakking, een boeiende smaak… schoonheid in al z’n eenvoud. Deze Duitse gin is verkrijgbaar in drie soorten verpakkingen; zwart, wit en krokodillen-achtig. Geen verschil in smaak, enkel het kleurtje is anders.

Skin Gin wordt op smaak gebracht door gebruik te maken van vier verschillende citrusvruchten, namelijk zeste van limoen, sinaasappel, citroen en pompelmoes. Ook in de mix: Marokkaanse munt en korianderzaad uit Vietnam. Wat Skin Gin echter anders maakt dan de meeste gins, is de productiemethode. Alle zeven botanicals worden apart gedestilleerd. Door alle botanicals apart te laten macereren in de basisalcohol en dan pas te verwerken, blenden de smaken niet voor het stoken. Zodoende krijg je een zuiverdere smaak.

Bij het openen van de fles merk je overduidelijk de aanwezigheid van Marokkaanse munt. Een fijne geur, echt bijzonder! Puur gedronken ligt de smaak in het verlengde van de geur. Skin Gin wordt gebotteld in flessen van 50 cl. bij een ABV van 42%. Een fijne en smooth gin, deze Duitser.

Skin Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Als ginliefhebber moet je deze gin gewoonweg geprobeerd hebben. Ik kan begrijpen dat je ofwel onmiddellijk een fles koopt, of het glas terugstuurt en een “echte” gin vraagt aan de barman. Ik kan de muntsmaak enorm waarderen, en verkies hem te drinken met een Fever-Tree Mediterranean tonic water.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Dankzij de barlepel blijft je gin-tonic lekker bruisend. Om af te werken, een simpel muntblaadje, zeste van sinaasappel, wat jeneverbesjes, en de zomer strijkt neer op deze regenachtige dag. Ook een takje rozemarijn is een goede aanvulling op deze gin met alcoholpercentage van 42%.

Eindconclusie? Mijns inziens een Duitse must-have! Op je tong mengt de munt zich in eerste instantie met de citrus… om dan in de afdronk uit te monden in een explosie van pure munt. Neen, geen Sportlife, maar een zachte en aangename gin, die de zon doet schijnen.

 

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties