Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 87

Sharish Gin Pera Rocha is onze tweede passage in Portugal. Rond de jaarwisseling is de Sharish Blue Magic Gin review verschenen, een schitterende gin met een kobaltblauwe kleur. Met toevoeging van tonic slaat de kleur om in zachtroze, een chemische reactie tussen de tonic en de kleurstoffen van de kittelbloem. Zal de “Pera Rocha” editie van master-destiller Antonio Cuco de hoge verwachtingen invullen? De aangename geur belooft alvast veel goeds!

Sharish Gin Pera Rocha

Antonio Cuco

In tegenstelling tot andere alcoholproducerende bedrijven mikt Antonio Cuco niet op wijnproductie. Om zich te differentiëren, start Cuco met de productie van gin. Door gebruik te maken van lokale botanicals geeft de Portugees een ziel aan zijn geestesdranken.

Intussen zijn volgende gins uit de Sharish-familie beschikbaar: Sharish Gin Pera Rocha, Sharish Blue Magic Gin, Sharish Sloe Gin en Sharish Gin Dark Sky. Het destilleren gebeurt bij Sharish Gin op traag tempo, zodat de aroma’s van de botanicals kunnen blenden. De gin wordt afgevuld in flessen van 50 cl. Cuco gebruikt hiervoor prachtige designerflessen met een unieke vorm: de onderzijde heeft de vorm van een halve cirkel. De helft van de fles komt dus niet in raking met de ondergrond.

Sharish Gin Pera Rocha

Sharish Gin Pera Rocha is vernoemd naar de gelijknamige zoete Portugese peer “pera rocha”. Naast de infusie van peer worden volgende botanicals aan de smaakmix toegevoegd: jeneverbessen, korianderzaad, mandarijnbladeren, iriswortel, engelwortel, zoethout, thijm, kruidnagel, lavendel, vlierbloesem en dennenaalden. Sharish Gin Pera Rocha kent een gelimiteerde oplage van 9.999 flessen. Vandaag onderwerpen wij fles 3.631 aan de smaakproef. Deze gin wordt gestookt in een koperen alambiek met een capaciteit van 300 liter.

Bij het openen van de fles, wordt het reukorgaan verwend door het aangename aroma van jeneverbessen. Een tikkeltje kruidig, zonder te overheersen. Een geslaagde intro. Puur gedronken op kamertemperatuur is Sharish Gin Pera Rocha een topper. Het kruidige van de jeneverbessen ebt snel weg en vloeit over naar een zoet-zachte afdronk. Vlierbloesem verschijnt op de voorgrond, terwijl de kruidnagel en zoethout nog eventjes nabranden. Pas helemaal op het einde merk je de lavendel en peer doorschemeren. Een leuk spel van smaken, bij deze gin met alcoholpercentage van 40%. Een bijzonder aangename balans, net zoals bij de andere Sharish Gin.

Sharish Gin Pera Rocha

Garnituren & The Perfect Serve

De perfecte serve voor Sharish Gin Pera Rocha is eenvoudig. Sharish Gin gaat uitstekend samen met Fever-Tree Mediterranean Tonic Water. De geparfumeerde smaak van de tonic zorgt voor een goede harmonie tussen gin en tonic. Een frisse zomerse cocktail die hand in hand gaat met het mooie weer van de afgelopen dagen. Zacht-zoet qua smaak. Dames, eentje voor jullie!

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. Sharish Gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic langs de barlepel stromen. Probeer contact tussen ijs en tonic te vermijden om je gin-tonic lekker bruisend te houden. Het geheel afwerken is simpel: een schijfje peer en enkele jeneverbesjes. Meer heeft deze Sharish Gin Pera Rocha niet nodig om te schitteren.

Eindoordeel? Als je reeds de Sharish Blue Magic Gin in de kast hebt staan, hoef je Sharish Gin Pera Rocha niet expliciet aan je collectie toe te voegen. Heb je echter nog geen Sharish Gin in je bezit… dan wordt het dringend tijd om je collectie aan te vullen. Master-distiller Antonio Cuco levert meesterwerken af. Minstens één van de Portugese flessen verdient een plekje in de kast!

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties