Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 76

Musa Lova Gin is een creatie van het Leuvense koppel Fabian Deckers en Evy Meuleman. Het duo baat brasserie-restaurant Improvisio uit. Je kan je culinair laten verrassen in het 18e eeuwse Oude Gasthuys van Leuven, met daarbij een geestesdrank uit de Musa Lova collectie. Naast Musa Lova Gin hebben Deckers en Meuleman immers nog andere spirits ontwikkeld.

Musa Lova Gin

Bananen uit Leuven

Musa Lova Gin vindt zijn oorsprong in de Leuvense bananenlikeur Musa Lova. Deckers en Meuleman hebben immers drie likeuren op basis van bananen op de markt gebracht alvorens zich op gin te werpen. De portfolio bestaat vandaag uit Musa Lova gerijpt op sherry, Musa Lova met Java koffie, Musa Lova met Leuvense honing en Musa Lova Gin.

In de productie van deze spirits doet Musa Lova beroep op de kennis van Professor Rony Swennen, aangesloten aan de K.U. Leuven. Professor Swennen is de beheerder van de bananencollectie van de Leuvense universiteit.

Musa Lova Gin

Musa Lova Gin wordt gestookt op basis van een graanalcohol. De combinatie van botanicals is best uitgebreid te noemen. Naast jeneverbessen vind je de volgende botanicals in de smaakmix: sinaasappel, engelwortel, koriander, banaan, kardemom, anijs, munt, citroen, kaneel, rozemarijn, lavendel en zoethout. Je ziet meteen dat het een fruitige en florale gin betreft. Ondanks de uitgebreide mix aan botanicals blijven bananen echter dominant aanwezig in het geheel. Musa Love Gin gebruikt maar liefst vier soorten bananen om zijn definitieve smaak te bekomen.

Bij het openen van de fles? Banaan, banaan en nog eens banaan. Jeneverbessen worden helemaal naar de achtergrond verwezen. Ook puur gedronken hebben we dezelfde smaaksensatie. Het lijkt op een bananenlikeur met infusie van spirit. Niet helemaal mijn ding, om eerlijk te zijn. Musa Lova Gin wordt gebotteld in flessen van 50 cl. met een ABV van 41%.

Musa Lova Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Musa Lova Gin is geen eenvoudige gin. Door de dominante aanwezigheid van bananen is het niet makkelijk een goede mixer te vinden. Een neutrale tonic laat zich helemaal inpakken door de bananensmaak. Wat kan je hier dan wel mee? We hebben diverse combinaties geprobeerd. Neutrale tonics geven een florale gin, maar banaan zal overheersen. Door Schweppes Premium Orange Blossom & Lavendar te gebruiken krijg je een fruitige gin. Het banaangehalte daalt een beetje. Je moet ervan houden…

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Door het gebruik van de barlepel blijft je cocktail fijn bruisend. Serveer je gin trouwens steeds zonder rietje. Het plastic haalt het bruisende immers uit je gin-tonic. Afwerken doe je met enkele jeneverbesjes. Wie dat wenst, kan ook een beetje lavendel toevoegen.

Eindconclusie? Uniek, zonder enige twijfel. Een herhaalaankoop? Niet voor mij. Ik houd van fruitig, maar Musa Lova Gin is voor mij net een tikkeltje te zoet. Fijn om te vermelden is dat een stukje van de omzet gaat naar een goed doel. Per verkochte fles gaat 1 euro naar een ontwikkelingsproject in Kisangani, dat de lokale bevolking ondersteunt in de bananenteelt.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties