Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 85

Voor een zakenreis heb ik enkele nachten in Luxemburg overnacht. Het zou een zonde zijn om niet op zoek te gaan naar een fles lokaal spraakwater, om de collectie verder aan te vullen. Mijn oog valt op de aantrekkelijke verpakking Mansfeld Gin, een small batch premium van de lokale distilleerder Mansfeld, die tevens een vodka stookt.

Mansfeld Gin

De eenvoud en pracht van de verpakking trekt me onmiddellijk aan. “Geïnspireerd op levensstijl van Pierre-Ernest de Mansfeld”, een 100% Luxemburgs product. Klinkt alvast niet verkeerd. Een goed marketingverhaal weet ik altijd te waarderen… maar dan moet de smaak wel in lijn liggen!

Mansfeld Gin

Bij het puur drinken smaak je onmiddellijk een zachte kruidige toets. De afdronk is een mix van citrus en een tikkeltje zoet, naar mijn gevoel gestuurd door een mix van cassia en zoethout. In het midden proef je toetsen van anijs. Ook kardemom zit duidelijk in de smaakmix, wat in de afdronk pas écht duidelijk wordt. De botanicals worden niet bij naam genoemd, maar figureren allen in een tekening op de fles. Zo worden nog enkele bloemen afgebeeld, alsook een doorsnede van een citrusvrucht en zeste van een citrusvrucht.

Garnituren & The Perfect Serve

Om de Perfect Serve te bekomen, wordt een combinatie met Fever-Tree Elderflower voorgesteld. Doch vind ik deze variant net iets te zoet. Ik heb gekozen, net als meerdere gebruikers van de Ginto app, om hem te mixen met een Fever-Tree Mediterranean, aangevuld met een blaadje munt. Een aangename, frisse maar toch kruidige smaak. Een oncomplexe gin, waarbij citrus bij de afdronk gaat doorwegen.

Bijzonder leuk aan deze gin & tonic is de “afwerking”. Doordat de botanicals macereren in de alcohol, geven zij etherische olieën af. Het effect kennen we van de Forest Gins: olie mengt niet met water, waardoor je gin-tonic troebel wordt. De Mansfeld Gin doet dus meteen wenkbrouwen fronsen wanneer je hem serveert.

Al bij al een zeer geslaagde keuze, waarbij ik me heb laten verleiden door de aantrekkelijkheid van de fles. Uit de collectie van meer dan 100 gins, staat deze zeker in de top-10. Moet je hem geprobeerd hebben? Zeker weten. Of je hem absoluut in de collectie moet hebben, hangt af van je smaakvoorkeuren. De smaak gaat richting Nordés Gin, maar minder geparfumeerd – naar het kruidige toe.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties