Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 86

De zomerse temperaturen doen ons verlangen naar een stevige en kruidige gin; Luxx Gin Spicy is het juiste antwoord. Luxx Gin Spicy is de derde telg uit de Luxx Gin familie. De rode fles vervolledigt de nationale driekleur en brengt pittige smaken samen. De duidelijke aanwezigheid van pepers blendt perfect samen met de smaak van jeneverbessen. Uit de Luxx Gin reeks is Luxx Gin Spicy absoluut mijn favoriet. Classic is een goede klassieke gin, de Fruity net iéts te zesty voor mij (maar wel een topper voor cocktails & negroni’s).

Luxx Gin Spicy

Destilleerderij De Stoop en Wijnhuis Bollaert

Destilleerderij De Stoop is opgericht in 1868 in het Gentse. Vandaag is de maatschappelijke zetel gevestigd in Merelbeke. Jarenlang stond de familie De Stoop aan het roer, maar vandaag staan de Bollaerts aan het commando. Luc en Freddy Bollaert vormen inmiddels de derde generatie van een familie van liefhebbers van wijnen en spirits.

Wijnhuis Bollaert heeft een prachtige selectie aan wijnen staan. Het loont zeker de moeite om eens binnen te springen op de Hundelgemsesteenweg 286 te 9820 Merelbeke. Voor de gin-liefhebbers: Wijnhuis Bollaert heeft naast de eigen gins ook een uitgebreide selectie aan binnen- en buitenlandse gins in voorraad.

Luxx Gin Spicy

Zoals we eerder al vertelden, houdt Stokerij de Stoop het recept van zijn gins geheim. Wel kunnen we een tipje van de sluier lichten. Luxx Gin Spicy is een kruidig exemplaar met de nodige pittigheid. Hoe komt dit resultaat tot stand? Een huwelijk tussen jeneverbessen, een stevige portie koriander, gember en pepers. Waar koriander in de andere Luxx gins minder prominent aanwezig is, proef je hem overduidelijk in de Spicy. Ook aanwezig in de smaakmix: kruidnagel… voor een lange en kruidige afdronk.

Bij het openen van de fles wordt je reukorgaan verwelkomd door een aangename en kruidige geur. De koriander neemt even het voorgetouw. Puur gedronken heb je exact dezelfde ervaring: eerst prikkelt de koriander je tong, waarna je mond lichtjes opwarmt van de aanwezigheid van pepers. Ik durf het bijna pikant noemen. Werkelijk een aangename gin, ook om puur te drinken. Luxx Gin Spicy wordt gebotteld in flessen van 70 cl. met een alcoholpercentage van 40%.

Luxx Gin Spicy

Garnituren & The Perfect Serve

Luxx Gin Spicy laat zich eenvoudig mixen. Wie pepers zegt, zegt onmiddellijk Schweppes Premium Pink Pepper. De zachte smaak met pittige toetsen is een uitstekende aanvulling op kruidige gins. De cocktail smaakt zacht af, terwijl de smaak van de peper niet naar de achtergrond verwezen wordt. Naar mijn bescheiden mening is dit exact wat de stoker wilt bereiken met deze geestesdrank. Schweppes Premium Pink Pepper maakt Luxx Gin Spicy zeer toegankelijk; zowel voor dames als heren.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. Luxx Gin Spicy in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic over de barlepel in het glas stromen. Probeer zoveel mogelijk te vermijden dat de tonic in contact komt met het ijs. Op die manier blijft je cocktail lekker bruisend. Het geheel afwerken is bijzonder simpel: voeg enkele jeneverbesjes en enkele bolletjes pink pepper toe. Deze gin & tonic heeft niet meer nodig om te stralen.

Eindconclusie? Absoluut een aanrader. Luxx Gin Spicy staat genoteerd op de lijst van herhaalaankopen. Deze derde  telg uit de Luxx Gin familie is absoluut mijn favoriet. Zeker het proberen waard, dus!

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties