Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 85

Vandaag is het tijd voor de tweede telg uit de Luxx Gin familie; Luxx Gin Classic. Luxx Gin Fruity wist mij te bekoren. Puur gedronken net een tikje te “zesty”, in combinatie met de juiste tonic een correcte cocktail. Voor Luxx Gin Classic gooit Wijnhuis Bollaert het over een andere boeg. Zoals zijn naam het doet vermoeden, is dit een traditionele gin. Een gebalanceerde klassieker, met aardse tonen die heel even de bovenhand nemen. Dat smaakt naar meer!

Luxx Gin Classic

Wijnhuis Bollaert

De activiteiten van de familie Bollaert zijn vandaag veel ruimer dan enkel het wijnhuis. Zoals reeds vermeld in de eerdere review hebben Luc en Freddy Bollaert in 2002 Distillery De Stoop overgenomen. Daarmee kan het bedrijf aan zijn professionele klanten en consumenten een volledig assortiment aan geestesdranken aanbieden; naast de wijn waar het allemaal mee begonnen is.

De winkel in Merelbeke is toegankelijk voor particulieren, terwijl het wijnhuis met zijn eigen transport de B2B-markt verzorgt.

Luxx Gin Premium Limousine

Ter promotie van de Luxx Gins heeft Wijnhuis Bollaert een limousine laten wrappen in de Belgische driekleur. De Amerikaanse wagen straalt luxe uit en wordt regelmatig ingezet voor events. Een opvallende manier om de gin in de markt te zetten. Je kan werkelijk niét naast de Lincoln kijken.

Luxx Gin Classic

Luxx Gin Classic

Over de gebruikte botanicals is relatief weinig bekend. Wijnhuis Bollaert houdt zijn geheimen achter slot en grendel. Toch zijn de meest prominent aanwezige botanicals duidelijk te herkennen. Naast de jeneverbessen proef je duidelijk de infusie van koriander, die zorgt voor een aardse tint. Verder smaak je ook zeste. De familie  Bollaert bevestigt dat het gaat over een combinatie van zeste van bergamot en citroen.

Bij het openen van de fles tref je een neutrale geur aan. Puur gedronken smaak je het genot van jeneverbessen. Enkele tellen later, merk het aardse van de koriander. Toch blijft hij relatief fris in de afdronk, te danken aan de combinatie van citroen en bergamot. Luxx Gin Classic wordt net als de andere Luxx Gins gebotteld in flessen van 70 cl. bij een alcoholpercentage van 40%.

Luxx Gin Classic

Garnituren & The Perfect Serve

De logische keuze voor een dergelijke klassieke gin, met infusie van koriander, valt op een Fever-Tree Premium Indian Tonic Water. Een zoete of gearomatiseerde tonic zal immers de smaakbeleving gaan verstoren. De combinatie tussen Luxx Gin Classic en de neutrale Fever-Tree tonic geeft een zachte afdronk. De aardse tonen worden lichtjes naar de achtergrond verwezen. Het fris geheel, dankzij de infusie van bergamot en citroen, zorgt voor een zomers gevoel.

Neem een gekoeld ballonglas. Voeg een grote ijsbol toe. Schenk 4,5 cl. Luxx Gin Classic in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic langs de barlepel in het glas glijden. Probeer contact tussen het ijs en de tonic te vermijden. Zodoende houd je je cocktail lekker bruisend. Om deze gin-tonic af te werken, volstaan de klassieke garnituren: enkele gekneusde jeneverbesjes aangevuld met wat zeste van citroen.

Eindconclusie? Een aangename gin. Zowel puur te drinken alsook geschikt voor een zomerse gin-tonic. Luxx Gin Classic behoeft niet veel aankleding. Als je van klassiek en eenvoudig houdt, is dit een aanvulling van je collectie.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties