Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 85

London N3 Gin is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en wordt in Nederland geproduceerd. De Kuyper Royal Distilleries stookt London N3 Gin op basis van een recept van Berry Bros. & Rudd, London’s oudste wijn- en drankhandelaar. Het nummer 3 speelt een belangrijke rol binnen het recept en de naamgeving. Botanicals komen in drievoud voor. 3 verwijst tevens naar het adres op de St. James Street waar de slijterij gevestigd is. London N3 Gin is exemplaar uit de London dry gin familie.

Berry Bros. & Rudd

Berry Bros. & Rudd is een familiebedrijf, gesticht in London in het jaar 1698. De organisatie is uitgegroeid van een koffieshop tot een multinational met bureaus in zes landen. Naast de import en export van klassewijnen heeft Berry Bros. & Rudd tevens een eigen label, genaamd “Own Selection”. Vandaag heeft Berry Bros. & Rudd zes “Masters of Wine” in dienst, meer dan eender welke andere onderneming in de wereld.

London N3 Gin

De Kuyper Royal Distilleries

De Kuyper Royal Distilleries is een van de belangrijkste stokers van unbranded spririts. Denk aan de typische producten als Tripple Sec, Blue Curaçao, Amaretto, Crème de Cassis, … . De portfolio van De Kuyper is bijzonder uitgebreid te noemen. Naast het huismerk heeft de Nederlandse stoker ook een selectie aan premiums. Denk bijvoorbeeld aan Mandarine Napoleon, Rutte Dry Gin… en dus ook London N3 Gin. De Kuyper Royal Distilleries is overigens het 9de oudste bedrijf van Nederland.

London N3 Gin

London N3 Gin is een hommage aan een typische London dry gin. Een London dry is namelijk niet gezoet en is een “puur” product. Geen toevoeging van smaak- en/of kleurstoffen dus. Het destillaat mag na afwatering niet meer suiker bevatten dan 0,1 gram per liter. De combinatie van botanicals is overigens klassiek te noemen. Geen uitschieters en geen exoten.

Drie aardse smaken zorgen voor de basis. Engelwortel, koriander en kardemom zorgen voor de aardse infusies. Jenerbessen, zeste van sinaasappel en pompelmoes zorgen voor frisse en citrusy noten. Kardemom geeft London N3 Gin een pittige afdronk, terwijl de engelwortel echt het aardse onderstreept. Een aangename combinatie – zoveel is zeker.

Bij het openen van de fles krijg je een klassieke London dry gin voorgeschoteld. Niet meteen bijzonder, maar is normaal voor een spirit van dit type. Puur gedronken kan je wegdromen van een zeste-aardse combinatie. Een zeer fijne geestesdrank, deze London N3 Gin. London N3 Gin wordt gebotteld in flessen van 70 cl. bij een ABV van 46%. Het alcoholpercentage is relatief hoog, waardoor de gin zijn karakter behoudt in een cocktail.

London N3 Gin

Garnituren & The Perfect Serve

London N3 Gin laat zich het best mixen met een neutrale tonic. Onze voorkeur gaat vandaag uit naar een Fever-Tree Premium Indian Tonic Water. De geur in het glas is fris. De smaak is fris en fruitig. De aardse tinten worden naar de afdronk verwezen. Een gebalanceerd geheel – wij zijn alvast tevreden.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Gebruik de barlepel om je gin-tonic lekker bruisend te houden. Werk je cocktail af met wat zeste van sinaasappel en voeg enkele jeneverbesjes toe.

Eindconclusie? London N3 Gin is een meer dan correcte London Dry gin aan een premium prijs.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties