Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 83

Vandaag presenteer ik u Larios Gin; inclusief mijn zicht op de Atlantische Oceaan. U leest het goed, ik geniet van mijn welverdiende vakantie op de Kaapverdische Eilanden. Tussen sport, spel en zonnebaden… hydrateer ik voldoende. “Mais gim-tonica por favor” is het antwoord om mijn dagelijkse zorgen te vergeten. Larios Gin staat standaard op de kaart van RIU Palace Kaapverdië. Een Spaanse gin met roots die teruggaan tot het midden van de 19e eeuw. Combineer traditie met het geluid van golven en parelwitte stranden… en het resultaat is een gelukkige gin-recensent.

Larios Gin

RIU Palace Cabo Verde

Voor het eerst in drie jaren keer ik terug naar een RIU Palace. De Spaanse keten staat hoog aangeschreven op vlak van culinair genot en goede verzorging in de Caraïben (Mexico, Jamaica, Aruba, Domenicaanse Republiek, …). Intussen zet RIU ook voet aan bodem in Afrika met faciliteiten in Marokko, Mauritius, Tanzania en … Kaapverdië. RIU Palace Cabo Verde is oorspronkelijk een standaard RIU hotel. In 2016 ondergaat het resort een volledige renovatie.

Het resultaat? Een fantastisch complex aan de Atlantische Oceaan. Uitstekend uitgeruste buffetrestaurants, drie specialty restaurants met à-la-carte mogelijkheden, koffiebar, gym & sauna, een prachtig zicht… en een uitstekende cocktailkaart. Toegegeven: de basiscocktails zijn wat zoet, maar de kaart met internationale spirits geeft een liefhebber voldoende keuze. Vraag de barman wat je wilt, hij serveert het met de glimlach. RIU Palace Cabo Verde is een schitterende locatie om deze Larios Gin te reviewen.

RIU Palace Cabo Verde

Pernod Ricard

Larios Gin wordt op de markt gebracht door het Franse Pernod Ricard. De drankgigant staat in onze contreien gekend om zijn Pernod Anise en Ricard Pastis. Pernod Ricard is ’s wereld tweedegrootste producent van spirits en wijn. Andere bekende producten uit de merkportolio zijn bijvoorbeeld Absolut Vodka, Tia Maria, Malibu rum, Ballentine’s whisky, Mumm champagne en Beefeater Gin. Leuk weetje? Het bedrijf is opgericht als absint destilleerderij in Zwitserland in het jaar 1797 door Henri-Louis Pernod.

Larios Gin

Larios Gin is Spanje’s best verkochte gin. Een klassieke citrus-gedreven London Dry Gin met infusie van zeste van citroen, sinaasappel, mandarijn, tangarine, roze pompelmoes en sinaasappelbloesem. Kruidige botanicals worden toegevoegd, in combinatie met jeneverbessen, om de gin zijn definitieve smaak te geven. Nootmuskaat zorgt voor de zacht-zoete toets als tegengewicht voor het citrusy. Engelwortel en koriander zijn de klassieke aardse botanicals. De aardse botanicals geven Larios Gin wat meer karakter.

Bij het openen van de fles krijg je een klassieke London Dry Gin voorgeschoteld. Weinig geurinfusie van de botanicals. Puur gedronken moet je je niet verwachten aan branderige smaken. Larios Gin heeft immers een ABV van slechts 37,5%. Volgens de Europese normen is dit het instappunt om een spirit de naam gin te mogen geven. Larios Gin wordt gebotteld in flessen van 70 cl. en 1 liter.

Larios Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Gezien het lage alcoholpercentage laat Larios Gin zich een beetje opzij zetten door de tonic. Een tonic met smaakinfusie zou deze Spaanse gin helemaal platwalsen. Onze voorkeur gaat daarom uit naar een klassieke en neutrale mixer. Vandaag opteren we voor een Fever-Tree Premium Indian Tonic Water. De cocktail heeft een aangename geur in het glas. Sprankelend, verfrissend… zeker bij deze zomerse temperaturen. De smaak is correct, maar het is vooral de setting die het geheel doet kloppen.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 10 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Door het gebruik van de barlepel kan je je gin-tonic lekker bruisend houden. We gebruiken bewust minder tonic, want we willen de gin nog proeven. De citrusy-infusie willen we immers nog wat naar boven laten komen. Anders zal de kinine van de tonic je cocktail domineren. Werk het geheel af met enkele jeneverbesjes en wat zeste van sinaasappel. De sinaasappel is een tikje zoet-bitter en dit smaakt beter af dan een extra citroeninfusie.

Einconclusie? Een topscore voor RIU Palace Cabo Verde. Werkelijk een toplocatie! En Larios Gin? Hij heeft mee mijn vakantie gekleurd, maar was niet leidend in het hele gegeven. Ik plaats Larios Gin in het rijtje van grote merken en klassieke smaken. Correcte value for money – en beter dan klassiekers als Bombay en Gordon’s.

Larios Gin collectie

Naast de klassieke Larios Gin, ook wel gekend als Larios Meditteranea Gin en Marios Mediterranean Gin, heeft Pernod Ricard nog twee andere spirits uitgebracht: Larios 12 Gin en Larios Gin Rose.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties