Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 80

Uit welke hoge hoed hebben we Globe Gin getoverd? De waarheid gebiedt te zeggen: drankgigant.nl – dé online slijterij van Nederland. Inkopen bij drankgigant.nl stond al een tijdje op mijn to-do lijst. Blij dat ik uiteindelijk de stap gewaagd heb naar Nederland’s grootste online-slijterij. Tijdens het shoppen kwam ik Globe Gin tegen. Een prachtige fles, fantastische look & feel. Niet te prijzig. Dit is een buitenkansje… toch?

Globe Gin

Drankgigant.nl

Drankgigant.nl startte als een klassieke “brick & mortar” vestiging in de provincie Zeeland. Oud-Souburg, een dorpje in Vlissingen, was de thuishaven van de slijterij (Nederlands voor drankenhandel met specialisatie in spirits). De kleine oude shop heeft nu plaats gemaakt voor een XXL store in Vlissingen zelf. Het handige aan drankgigant.nl? Levering op de volgende dag en vlijmscherpe prijzen – zéker naar Belgische normen! Intussen is het ook mogelijk om in België beleverd te worden door onze noorderburen.

Globe Gin

Globe Gin lijkt me een private label van drankgigant.nl. Op geen enkele andere webshop is deze prachtige fles te vinden. Het is werkelijk een prachtige fles, in de vorm van – u raadt het al – een wereldbol. Het is de premium uitstraling die me doet besluiten deze fles aan te kopen. De prijs valt al-bij-al goed mee! Globe Gin wordt te koop aangeboden voor 31,5 euro. Een tikje duurder dan in Nederland, te wijten aan de Belgische accijnzen op sterke drank.

Bij het openen van de fles… wordt de teleurstelling duidelijk. Een prachtige verpakking kan moeilijk samengaan met deze interessante prijs. Geen bijzondere geur. Puur valt hij te drinken, vooral een klassieke jeneverbesinfusie. Een zachte afdronk, dat moet ik wel nageven. Globe Gin wordt gebotteld in flessen van 50 cl. met een ABV van 37.5%. Een relatief laag alcoholpercentage, waardoor deze spirit vlot drinkt.

Globe Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Wij kiezen voor een neutrale mixer. De spirit is an-sich immers erg neutraal. De keuze valt op Fever-Tree Premium Indian Tonic Water. In het glas ruik je nu de bittere geur van de tonic. Eigenlijk wordt Globe Gin een beetje naar de achtergrond verwezen. Ik heb bewust wat extra gin toegevoegd, om de balans terug in het voordeel van de spirit te doen omslaan. Afgewerkt met een lemonwheel is het al-bij-al nog een correcte serve.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een ijsbal toe. Schenk 6 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Maak gebruik van de barlepel om je gin-tonic lekker bruisend te houden. Onze Globe Gin & Tonic werken we af met enkele gekneusde jeneverbesjes en een lemonwheel.

Eindconclusie? Geen bijzondere score… maar het design is oh-zo-prachtig! Gezien de prijs vind ik het wel een toffe eye-catcher. Past perfect in elk huishouden. En als je Globe Gin leeg is… houdt niets je tegen om er een andere spirit in te doen. Het flesje met de houder doet perfect dienst als deco! Liever rum of whisky? Geen zorgen! Drankgigant biedt een vijftal andere spirits aan, allen gebotteld in deze prachtige designfles!

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties