Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 81

Een van de eerste citrus gins uit mijn collectie is Dunes Gin. Wist ik veel medio 2015 dat het een product was uit de rangen van ginsonline.com? Zoals elke consument heb ik mij laten verleiden door het mooie design van de fles. Het verhaal van de duinen spreekt me aan. De meeste reviews zijn positief, hij drinkt makkelijk. Eenvoudig te serveren, een leek kan ervan genieten.

Ginsonline.com

De webshop Ginsonline.com gaat in 2017 zijn derde levensjaar in. Naast de beide Matterhorn Gins en Glu Gin, heeft Ginsonline.com dus ook een citrus gin in de rangen: Dunes Gin. Eerder zijn Matterhorn Gin en Matterhorn Alpin Fresh Gin reeds de revue gepasseerd bij Theperfectserve.be. Vandaag zoomen we dieper in op Dunes – dat zichzelf in de markt zet als “original premium gin”.

Dunes Gin

Dunes Gin

Het verhaal van Dunes Gin brengt ons naar de Belgische kust. De prachtige landschappen aan de Noordzee vormen de inspiratie. Het design van de fles beeldt dit ook ten volle uit. Een atypisch design; maar toch elegant. Op de achterzijde staan de grasduinen afgebeeld. Wanneer je door de fles kijkt, zie je de duinen doorschemeren…

Spirits By Design is de stoker, ook bekend van ondermeer Meyer’s Gin en Duin Gin. Hoe Dunes Gin gestookt wordt, blijft echter een goedbewaard geheim. Geen enkele botanical is openbaar gemaakt. Naast jeneverbessen wordt de citrustoon bekomen door zeste van limoen en citroengras. Verder speur ik tinten van kardemom en koriander, maar eerder op de achtergrond. Het pittige zou misschien wel kunnen terugkomen uit een mix van gember en peper.

Bij het openen van de fles tref je een evenwichtige geur. Geen botanicals die eruit springen. Het fruitige lijkt afwezig. Puur gedronken prikt hij even op te tong. Een pittige smaak, met stevige afdronk. Het alcoholpercentage bedraagt 40,1% maar bij de afdronk smaakt hij zwaarder door.

Dunes Gin

Garnituren & The Perfect Serve

De Belgische kust ligt niet in zuid-Spanje… desalniettemin gaat de Fever-Tree Mediterranean goed samen met Dunes Gin. De combinatie van beide vlakt het pittige van Dunes Gin wat weg. Bovendien behoeft Dunes Gin weinig aankleding, waardoor het een geschikt basisproduct is voor een leek. Geen bijzondere botanicals, geen gekke tonics… met de klassiekers in huis, kom je al een heel eind.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een ijsbal toe. Giet 4,5 cl. Dunes Gin over het ijs. Voeg vervolgens 12,5 cl. Fever-Tree Mediterranean Tonic Water toe. Om het geheel af te werken, heb je enkel wat zeste van citroen of limoen nodig. Enkele jeneverbesjes zorgen voor wat meer kleur in het glas. Meer hoeft het niet te zijn om deze Dunes Gin te doen schitteren.

Eindconclusie? Een zachte smaak, zonder uitgesproken dominante botanicals. Handig in je collectie. Je zal niemand teleurstellen met een Dunes Gin & Tonic. Niet geschikt voor een verfijnder publiek dat houdt van uitgesproken smaken of van kruidige gins.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties