Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 82

Wie het schrijfsel van 12 augustus las, wist dat een review van Broken Heart Gin er zat aan te komen. Deze florale Nieuw-Zeelandse gin met Duitse roots brengt een mooie geschiedenis met zich mee. Eentje over een hechte vriendschap, gedeelde passie… en uiteindelijk de dood. Het verhaal achter deze gin niet brengen, zou deze prachtige fles oneer aandoen. Let daarom op het halve hart aan de voorzijde en het halve hart aan de achterzijde. In de juiste positie, zie je namelijk beide helften… waarbij de achterzijde troebel door het destillaat doorschemert. Mijn filosofische interpretatie is dat het hart verbonden blijft, ook al zijn de aardse banden doorgesneden.

Broken Heart Gin

Joerg Henkenhaf en Bernd Schnabel

Een verhaal van passie voor goede spirits. Joerg (piloot) en Bernd (ingenieur) slaan de handen in elkaar en creëren hun eigen gin. De naar Nieuw-Zeeland geëmigreerde Duitsers willen de essentie van de Kiwi-natuur vereeuwigen in hun eigen spraakwater. Een drie jaar lange zoektocht brengt het duo uiteindelijk tot het recept dat we vandaag kennen als Broken Heart Gin. Helaas wordt Bernd getroffen door een zware ziekte… en verliest hij de ongelijke strijd tegen kanker. Joerg besluit zijn boezemvriend te herdenken door de Broken Heart Gin naar de markt te brengen om Bernd te eren.

Broken Heart Gin

Broken Heart Gin met Fever-Tree MediterraneanBroken Heart Gin is gebaseerd op een elf botanicals. Naast de jeneverbessen gebruikt men ook malt, hop, gember, citroenschil, oranjebloesem, lavendel, koriander, pimento en engelwortel om een intrigerende smaak op te bouwen. Wie goed telt, ziet dat er één botanical niet genoemd is… waarmee het productiehuis het recept dus niet volledig verklapt. Het destillaat wordt aangevuld met puur bronwater.

Bij het openen van de fles krijg je een typische jeneverbesgeur voorgeschoteld. Pas in een tweede fase begin je de citrusy infusies te ruiken. Op de tong, exact dezelfde beleving. Eerst een mooie en pure jeneversmaak. Vervolgens komen oranjebloesem en lavendel om de hoek piepen. Terwijl het aardse ook netjes en latent aanwezig is. Broken Heart Gin wordt gebotteld in flessen van 70 cl. bij een ABV van 40%.

Garnituren & The Perfect Serve

Een kruidige neus, maar een zachte smaak in de mond, is hoe ik deze gin zou omschrijven. Geproefd op kamertemperatuur is er een licht zoete afdronk, met toetsen van lavendel. Ik serveer de Broken Heart Gin graag met een Fever-Tree Mediterranean, een takje zoethout en een schijfje sinaasappel. Het schijfje sinaasappel geeft een visuele mooie touch en zal niet te sterk doorsmaken, wat het geheel ten goede komt.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties