Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 76

De achtste review van deze blog, Bluecoat Gin, brengt ons naar een ander continent. In 2006 wordt Bluecoat Gin in de Verenigde Staten gelanceerd door Philadelphia Distilling. Kenmerkend is het vijfvoudige destillatieproces dat 10 uur duurt en een alcoholpercentage van 47% voortbrengt. De handgetimmerde koperen ketel maakt het een Amerikaanse klassieker. En… een opvallende patrotistische kwinkslag onderaan de fles, waar verwezen wordt naar American Dry Gin.

Patriotisme, het woord is gevallen

Bluecoat verwijst naar de blauwe legeruniformen uit de Amerikaanse revolutie. Geen slechte marketingkeuze gezien de patriotistische achtergrond van de Verenigde Staten waar militairen op handen gedragen worden. Een goede marketingmix vereist naast een goed product en een mooi verhaal tevens een aangepaste verpakking. Ook daar wist Philadelphia Distelling raad mee. De gin wordt letterlijk verpakt in een blauw jasje… een prachtige kobaltblauwe fles met gouden opdruk. Het geeft een premium gevoel, dat is het minste wat we kunnen zeggen.

Bluecoat Gin met Fever-Tree premium indian tonic water

Bluecoat Gin

Zoals elke gin start de basis met jeneverbessen. Een delicate toets van het korianderzaad zorgt ervoor dat de aardse smaken niet gaan overheersen. Toevoeging van diverse citrusschillen zorgt voor een pittige smaak. De combinatie van citrussen blijft een goed bewaard geheim… maar intussen is bekend geworden dat sinaasappelschil en citroenschil deel uitmaken van de mix. Door deze botanicals aan te vullen met engelwortel (angelica root) wordt de smaak uitgebalanceerd. Engelwortel geeft immers een houterige en licht zoete toets aan het geheel.

Garnituren & The Perfect Serve

Een explosie van jeneverbessen in de mond… en citrus in de afdronk. Aangevuld met een neutrale Fever-Tree Premium Indian tonic water, 1724 of Thomas Henry, is deze American Dry Gin een aangename cocktail. Gezien de delicate citrussmaak zou ik geen te sterke tonic aanraden. Rest enkel nog de afwerking: serveren met een schijfje sinaasappel en wat jeneverbesjes in een gekoeld bol glas.

Mijn oordeel? Moeilijk. De citrussmaak is intrigerend, maar niet dermate uitgesproken dat Bluecoat Gin een plekje verdient in ieders collectie. Laten we het anders stellen: Bluecoat Gin is de moeite waard om te proberen… maar als de fles leeg is, zal ik hem niet opnieuw aankopen.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties