Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 84

Blanc Tides Gin, lifestyle of the rich and the famous. Blanc Gastronomy is een Spaans luxemerk, geroemd om zijn eigenwijze en eigentijdse ingrediënten voor haute cuisine, denk aan kaviaar – maar ook aan bijzondere olijfolie. Blanc Tides Gin wordt au-bain-marie gestookt in Cadiz, Spanje. Florale tonen, gemengd met infusie van sinaasappel en een lichte zilte toets, zorgen voor een aangenaam smakenspel. Blanc Tides Gin is anders… zoveel is duidelijk!

Andalusië

Andalusië is een populaire vakantiebestemming. Het is één van de 17 autonome regio’s van Spanje met een inwonertal van om en bij de 8,5 miljoen mensen. Sevilla is de hoofdstad van Andalusië. Blanc Tides Gin wordt gestookt in Cadiz, gelegen in het zuid-westen. Cadiz staat in de geschiedenisboeken als de oudste continue bewoonde stad in West Europa. Overblijfselen dateren tot 3.100 jaar geleden. De Phoenicians doopten de stad destijds Gadir – de Romeinen hernoemden het Gades.

Blanc Tides Gin

Blanc Tides Salicornia Gin

Wie Blanc Tides Salicornia Gin kent, weet dat de aroma’s intens zijn. Het is namelijk een specifieke editie; salicornia. Salicornia is Spaans voor zeekraal. Zeekraal is een geslacht van zoutverdragende vetplanten. Typisch aan zeekraal is dat het groeit nabij stranden, moerassen en mangroven. Zowel gekookt als rouw is zeekraal eetbaar. Blanc Tides Salicornia Gin maakt dus gebruik als zeekraal als een van de voornaamste botanicals, wat de eigenaardige zilte toets verklaart.

Blanc Tides Gin

Blanc Tides Gin bestaat niet alleen uit zeekraal. Het samenspel van de andere botanicals zorgt namelijk voor een zeer aangename en brede basis. Florale tonen met een lekkere hint van zeste. Weinig aardse smaken… een compleet en vol aroma, dat ons inderdaad een zuiders gevoel geeft.  De smaak van citrus is afkomstig van een mengeling van appelsien, limoen, citroenverbena, citroen en bergamot.

Kaneel, zoethout, engelwortel, koriander en natuurlijk jeneverbessen ronden de smaakmix af. Kaneel en zoethout zorgen voor de zoete toets, alwaar de laatste drie natuurlijk de klassieke basis van gin vormen. De lekkere smaak van Blanc Tides Gin komt naar verluidt voort uit het destillatieproces. In tegenstelling tot klassieke alambieken, wordt Blanc Tides Gin gestookt met een au-bain-marie proces.

Blanc Tides Gin wordt slechts in kleine batches gestookt en is daarmee een zeer exclusieve gin. Bij het openen van de fles, moet je je laten verrassen door de zoet-citrusy geuren. Je moet aanvaarden dat jeneverbessen niet de meest dominante smaak zullen afgeven. Puur gedronken is het eerst een prikkel op je tong van de diverse zestes, waarna zoethout en appelsien het voorgetouw nemen. Een leuke verrassing. Blanc Tides Gin wordt gebotteld in flessen van 70 cl. bij een ABV van 40%. Relatief licht, zacht, en toegankelijk voor een breder publiek.

Blanc Tides Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Mijn favoriete mixer voor Blanc Tides Gin is een klassieker. Fever-Tree Premium Indian Tonic Water geeft een balans. Een klassieke, zachte gin&tonic. In zomerse temperaturen waan je je meteen in het zuiden van Europa. De zestes komen fijn bovendrijven, het zilte wordt minder tastbaar. Al bij al een geslaagde combinatie.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic langs de barlepel in het glas glijden. Gebruik de barlepel om je gin-tonic lekker bruisend te houden. Werk het geheel af met zeste van sinaasappel, wat jeneverbesjes en eventueel zoethout als roerstokje.

Eindconclusie? Nét anders genoeg… maar tevens nét geen herhaalaankoop.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties