Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 82

De naamgeving van 1&9 Gin verwijst naar de combinatie van zijn botanicals. Het betreft immers een mengeling van jeneverbessen met 9 andere ingrediënten. 1&9 Gin is een product van de Distillerie des Terres Rouges – een geroemd stoker en product van likeuren en wijnen in het centrum van Frankrijk. Een klassieke gin, correct en smaakvol.

1&9 Gin

Distillerie des Terres Rouges

De Distillerie des Terres Rouges brengt ons naar de Correze-streek. Het pittoreske Turenne herbergt de stokerij van 1&9 Gin. Turenne staat te boek als een van de 148 mooiste gemeentes van Frankrijk. Naast de uitgebreide portfolio aan spirits heeft de Destillerie des Terres Rouges ook nog een bijzonder product in de catalogus: mosterd. Omdat de basisingrediënten dezelfde zijn, is het in feite een logisch verlengstuk.

1&9 Gin

Behalve jeneverbessen vinden we 9 andere botanicals terug in de smaakmix, waaronder koriander, zeste van sinaasappel, iriswortel, kaneel, engelwortel, Jamaicaanse peper, gember en kardemom. De botanicals macereren in een neutrale alcohol zodat deze het smaakboeket kan opnemen. Vervolgens wordt het geheel gestookt in een klassieke koperen destilleerkolven via au-bain-marie.

Bij het openen van de fles krijg je een klassieke geur voorgeschoteld. Geen bijzonderheden. Niets dat er bovenuit steekt. Puur gedronken is dat mijn smaakbeleving. Het geheel is gebalanceerd, maar niet buitengewoon. Het is een correcte gin, zonder meer. Misschien zijn wij in ons Belgenlandje iets teveel verwend? 1&9 Gin wordt gebotteld in flessen van 70 cl. bij een ABV van 40%.

1&9 Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Voor een cocktail opteren we voor een neutrale mixer. 1&9 Gin blendt goed met een Thomas Henry Indian Tonic Water. Het kruidige van de gin blijft zo aanwezig, terwijl het bittere van de tonic de smaakbalans helemaal doet overhellen. Vergeet de citrusinfusie. Het is een klassieke en neutrale gin-tonic.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Door de barlepel te gebruiken, houd je je gin-tonic lekker bruisend. Het geheel afwerken is doodeenvoudig. Wat zeste van sinaasappel, enkele kardemomzaadjes en wat jeneverbesjes… meer heb je niet nodig om deze 1&9 Gin-tonic aan te kleden.

Eindconclusie? De zon gaat op, ook als je hem niet geprobeerd hebt.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties